Smart Farms Solution

Поени за болка

Стратегијата за земјоделство заснована на време и волумен резултира во вишок ресурси или инсуфициенција
Одлично барање за работна сила
Системот за следење на жиците има потешкотии
при инсталирање и смена на проблеми
Длабока загриженост за уредот
компатибилност и приспособливост

Безжични IOT камери + комплет сензори

Беше голем предизвик да се соберат податоци за температура и влажност на воздухот и влага во почвата во реално време од фарми или оранжерии и да се добие моментална тревога за оштетување на водата. Linovision нуди многу полесно и достапно решение, згора на тоа, корисниците можат да добијат HD видео во живо и да управуваат со оваа паметна фарма во кое било време и на кое било место. Овој комплет безжичен IOT фотоапарат + сензори вклучува неколку безжични сензори, IOT камери (HD IP камера со I / O контрола) и уникатен IOT Box. Оваа IOT-кутија може да емитува податоци во живо и видео на локален HDMI екран, исто така може да поставува податоци на облак, така што корисниците можат да ги следат сите овие податоци од далечина. Исто така е можно да се закажат некои планови за автоматизација за да се подобри ефикасноста.

Топологија

Smart Farms Solution Topology

Ursalink Cloud

Облак на Најота ИОТ

  • Брзо и лесно поставување
  • Далечинско следење
  • Предупредувања во реално време
  • Автоматска контрола
farmer

Предности


Намалување на работната сила и
Зголемување на ефикасноста на трудот

Намалување на отпад од ресурси

Подобрување на производството

Намалени оперативни трошоци

Зголемување на профитот

Список за проверка